Пятница, 29.03.2024, 04:25
Меню Сайта
 
Мини-чат
 
Наш опрос
Какая рыба вам больше нравитса??????
Всего ответов: 120
 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2010 » Ноябрь » 26 » НОВИНИ У Чернівцях рибалки протестуватимуть проти промислового вилову риби в Дністровському водосховищі.
22:04
НОВИНИ У Чернівцях рибалки протестуватимуть проти промислового вилову риби в Дністровському водосховищі.
У понеділок, 21 грудня 2009 року о 10-00, під стінами ОДА (вул. Грушевського, 1), Чернівецька обласна федерація риболовного спорту, Українське товариство мисливців та рибалок, Чернівецьке представництво Громади Рибалок України, Чернівецька обласна громадська організація «Європейський Рух» проведуть мітинг, спрямований на припинення промислового вилову риби на Дністровському водосховищі, боротьбу з браконьєрством та безконтрольним продажем сіткоматеріалів, – повідомили "BukNews” в ЧОГО «Європейський Рух».

Збройний напад на двох рибалок, які минулого понеділка рибалили на Дністровському водосховищі

Збройний напад було здійснено на двох рибалок, які минулого понеділка рибалили на Дністровському водосховищі неподалік села Бернове Кельменецького району. Закинувши вудки на глибину, вони зачепилися ними за чиїсь сіті. Так було декілька разів. Аж раптом серед білого дня на них налетів човен і кілька разів намагався протаранити.

Після чергової невдалої спроби, з невідомого човна по рибалках розпочали стрільбу. За щасливого збігу обставин ніхто не постраждав. Рибалки вважають, що це були місцеві рибінспектори, які захищали браконьєрські сіті. В обласній рибінспекції кажуть, що стріляти могли тільки браконьєри, бо такі випадки неодноразово траплялися і в їхній практиці. За справу взялися правоохоронці. Рибалки ж у свою чергу звернулися по допомогу до журналістів телеканалу «Чернівці» .

Саме неподалік цього місця – розповідає один із рибалок, – на них напали невідомі. Тут рибалки декілька разів зачепили чужі сітки, а потім перебралися нижче за течією.

Всього зловмисники випустили в бік рибалок шість куль: одна з них пробила рибальський човен, щоправда трохи вище ватер-лінії. Це врятувало від затоплення. Ще одна куля зачепила чобіт одного з рибалок. Ось це – залишки від куль – з такими ( їх називають жекан) ходять на дикого звіра. А ось це на носі човна сліди тарану. Андрій та Валерій переконані – серед тих, хто стріляв були працівники рибінспекції, а господарем сіток розбрату є пан Панівський.

Віктор Панівський, який, згідно з документами має право на встановлення сіток та відлов риби, нам повідомив телефоном, що таки був на місці за 15 хвилин після інциденту, але це виявилися не його сітки.

А стріляти, з його слів, могли хіба браконьєри.

Те що стріляли не працівники рибінспекції підтверджує і керівник територіального відділення басейнового управління Тарас Рогоза. Він каже, що людина, про яку кажуть рибалки, навіть написала офіційне пояснення.

Тарас Рогоза в.о. начальника Чернівецького територіального відділу Верхньо-Дністровського державного басейнового управління: «Я цього працівника, якого рибалки називали викликав до себе, він дав мені офіційне пояснення, де чітко описав свій трудовий день, де чітко говориться, що він був в іншому місці. Тому я не готовий довести, цей працівник був на тому місці. Є для цього правоохоронні органи».

Рибалки кажуть, що звернулися до районного відділу міліції у день інциденту. На місце події прибули правоохоронці з Хмельницької області, оскільки подія трапилася на межі двох областей.

Андрій Суслінський спортсмен-рибалка: «Ми викликали працівників міліції, вони все це запротоколірували, взяли з нас пояснення і щось все це якось затихло».

Як пояснили нам телефоном у районному відділі міліції Кам»янця-Подільського, – вони зібрали матеріали і передали до Кельменецького Райвідділу. А от там справа не рухається.

Рибалки не вгамовуються – браконьєрські сіті на Дністровському водосховищі безжально нищать не лише рибу – рвуть снасті та подекуди псують мотори човнів.

Браконьєрські сітки через кожні 20 метрів по Дністровському водосховищі – стверджують рибалки, – вони не позначені спеціальними буями а також не мають відповідних маркувань та навіть та невідомого походження сітка, через яку сталася уся ця пригода, досі у воді, а зі слів рибалок, вони повідомили рибінспекцію, і її мали б зняти.

Тарас Рогоза в.о. Чернівецького територіального відділу Верхньо-Дністровського державного басейнового управління: «До мене такої інформації не надходило, що там сітка стоїть у воді. Я знаю дзвонили рибалки навіть власнику човнів, що не треба нічого знімать, рушать, бо це є речовий доказ. Якщо потрібно знять сітку, то слідчий мав дати таке завдання».

Правоохоронці підтверджують, що сітка може служити речовим доказом по справі. Як пояснили в обласній рибінспекції, – на законній сітці повинна бути бірка, відповідної серії та номеру. Усі немарковані сітки, є браконьєрськими. Рибалки скаржаться, що рибінспекція нічого не робить, а там пояснюють – не вистачає працівників – на всю область працює лише вісім людей. Однак, людина, що спустила курок повинна бути знайдена і притягнута до відповідальності.
Просмотров: 928 | Добавил: Gopok23 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Реклама
 
Форма входа
 
Метки
 
Поиск
 
Календарь
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Друзья сайта