Пятница, 26.04.2024, 08:58
Меню Сайта
 
Мини-чат
 
Наш опрос
Какая рыба вам больше нравитса??????
Всего ответов: 120
 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2010 » Ноябрь » 26 » НІ ЕЛЕКТРО ВУДОЧКАМ!!!!!!!!
22:05
НІ ЕЛЕКТРО ВУДОЧКАМ!!!!!!!!
Верховна Рада України встановила кримінальну відповідальність за незаконний рибний промисел, а саме за ловлю риби з використанням вибухових, отруйних речовин і електроструму. Такі пропозиції до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань мисливського господарства та полювання, охорони, використання та відтворення тваринного світу» вніс за підтримки ВРГО «Громада Рибалок України» народний депутат Микола Томенко.

Усе почалося зі звернення до рибалок та голосування на форумі ГРУ. Прийнятий у першому читанні чисто «мисливський» законопроект № 1154 від 11.12.2007, що не має відношення до риболовлі, але ратуючий за збільшення штрафів і відповідальності браконьєрам-мисливцям, був на стадії внесення змін депутатами перед другим читанням, коли віце-спікер ВР Н. Томенко вніс у профільний комітет свої пропозиції в даний законопроект, на яких пропонується посилити кримінальну відповідальність і за заняття незаконним рибним промислом, а саме за рибальство з використанням вибухових, отруйних речовин і електроструму. Запропоновані ним зміни до законопроекту були оприлюднені прес-центром ГРУ і рибальській громадськості було запропоновано його підтримати. Отримавши позитивні відгуки багатьох свідомих рибалок, Ігор Тихолаз, координатор програми громадського моніторингу водойм та боротьби з браконьєрством в Громаді, ініціював збір голосів, у якому взяло участь майже три тисячі чоловік. 2864 людини підтримали запропоновані зміни до Кримінального Кодексу (ст. 249 "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом"):

1) Назву проекту Закону викласти в такій редакції:
"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань мисливського господарства, полювання та рибальства, охорони, використання і відтворення тваринного світу”

2) в абзаці другому частини першої ст. 249 ("Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом") слова "до ста” замінити словами "від ста до двохсот”;

3) ч. 2 статті 249 Кримінального кодексу викласти в такій редакції:

«2. Ті самі діяння, якщо вони вчинені з застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, - карається штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого».

Після збору підписів на адресу М. Томенка було направлено офіційний лист від ГРУ на підтримку його ініціативи, до якого додавалися статистичні дані голосування з ілюстраціями та списки підписів. У результаті факт того, що цю ініціативу підтримала громадськість і що саме прості рибалки просять законодавців прийняти такий закон, як повідомили самі депутати, суттєво вплинув на результат голосування: сьогодні законопроект № 1154 був прийнятий у другому читанні, в цілому. Ініціативу Миколи Томенка підтримали голова Парламенту Володимир Литвин та депутат Олександр Лавринович. За всі три "рибальські" поправки проголосували відповідно 305, 310 і 323 депутатів ВР України. Загалом, за ухвалення всього закону, проголосувало 274 депутата! Після підпису Президента Закон вступить в силу.

Сьогодні у всіх чесних рибалок радісний день, адже такі новини трапляються не часто. Ми вірили в успіх і докладали до цього всіх можливих зусиль. Все вийшло, спасибі всім хто підтримав нашу ініціативу. Це наша спільна перемога!
Просмотров: 1190 | Добавил: Gopok23 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Реклама
 
Форма входа
 
Метки
 
Поиск
 
Календарь
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Друзья сайта