Пятница, 19.04.2024, 17:57
Меню Сайта
 
Мини-чат
 
Наш опрос
Какая рыба вам больше нравитса??????
Всего ответов: 120
 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » Архив материалов
Просмотров: 2076 | Добавил: Gopok23 | Дата: 26.11.2010 | Комментарии (0)

Збираючись на риболовлю, уважно огляньте снасті й перевірте їхню готовність.

Беріть на риболовлю тільки необхідне.

Не кладіть вудилище у воду.

Не перезакидуйте снасть без необхідності.

Не робіть зайвого шуму та різких рухів, добре маскуйтесь.

Не висмикуйте спійману рибу по повітрю. Після підсічки підведіть її до берега. Якщо взяла велика рибина - не поспішайте, повільно, але не ослаблюючи ліску, підведіть її до підсака.

Чим тонша ліска, тим кращий кльов.

Кльов поліпшується, якщо яким-небудь предметом підняти каламуть із дна.

Риба любить місця, які чимось виділяються на водоймі. У невеликих вузьких річках кльов кращий на розширеннях, у широких - на мілинах, у мілких - у ямах, у стрімких - в затоках, заводях, у стоячій воді - на протоках.

Прикормка - запорука успіху.

Майте з собою декілька насадок і наживок.

Пробуйте ловити на ті наживки, котрі є в даній водоймі. Їх можна знайти на водних рослинах.

Зверніть увагу на вміст шлунка спійманої риби - ви можете зрозуміти, чим вона харчується у даний час.

На незнайомій водоймі спроуйте з'ясувати у старожилів: що ловиться і на які насадки.

Після кожного сезону міняйте ліску.
Просмотров: 786 | Добавил: Gopok23 | Дата: 26.11.2010 | Комментарии (0)

Верховна Рада України встановила кримінальну відповідальність за незаконний рибний промисел, а саме за ловлю риби з використанням вибухових, отруйних речовин і електроструму. Такі пропозиції до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань мисливського господарства та полювання, охорони, використання та відтворення тваринного світу» вніс за підтримки ВРГО «Громада Рибалок України» народний депутат Микола Томенко.

Усе почалося зі звернення до рибалок та голосування на форумі ГРУ. Прийнятий у першому читанні чисто «мисливський» законопроект № 1154 від 11.12.2007, що не має відношення до риболовлі, але ратуючий за збільшення штрафів і відповідальності браконьєрам-мисливцям, був на стадії внесення змін депутатами перед другим читанням, коли віце-спікер ВР Н. Томенко вніс у профільний комітет свої пропозиції в даний законопроект, на яких пропонується посилити кримінальну відповідальність і за заняття незаконним рибним промислом, а саме за рибальство з використанням вибухових, отруйних речовин і електроструму. Запропоновані ним зміни до законопроекту були оприлюднені прес-центром ГРУ і рибальській громадськості було запропоновано його підтримати. Отримавши позитивні відгуки багатьох свідомих рибалок, Ігор Тихолаз, координатор програми громадського моніторингу водойм та боротьби з браконьєрством в Громаді, ініціював збір голосів, у якому взяло участь майже три тисячі чоловік. 2864 людини підтримали запропоновані зміни до Кримінального Кодексу (ст. 249 "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом"):

1) Назву проекту Закону викласти в такій редакції:
"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань мисливського господарства, полювання та рибальства, охорони, використання і відтворення тваринного світу”

2) в абзаці другому частини першої ст. 249 ("Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом") слова "до ста” замінити словами "від ста до двохсот”;

3) ч. 2 статті 249 Кримінального кодексу викласти в такій редакції:

«2. Ті самі діяння, якщо вони вчинені з застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, - карається штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого».

Після збору підписів на адресу М. Томенка було направлено офіційний лист від ГРУ на підтримку його ініціативи, до якого додавалися статистичні дані голосування з ілюстраціями та списки підписів. У результаті факт того, що цю ініціативу підтримала громадськість і що саме прості рибалки просять законодавців прийняти такий закон, як повідомили самі депутати, суттєво вплинув на результат голосування: сьогодні законопроект № 1154 був прийнятий у другому читанні, в цілому. Ініціативу Миколи Томенка підтримали голова Парламенту Володимир Литвин та депутат Олександр Лавринович. За всі три "рибальські" поправки проголосували відповідно 305, 310 і 323 депутатів ВР України. Загалом, за ухвалення всього закону, проголосувало 274 депутата! Після підпису Президента Закон вступить в силу.

Сьогодні у всіх чесних рибалок радісний день, адже такі новини трапляються не часто. Ми вірили в успіх і докладали до цього всіх можливих зусиль. Все вийшло, спасибі всім хто підтримав нашу ініціативу. Це наша спільна перемога!
Просмотров: 1188 | Добавил: Gopok23 | Дата: 26.11.2010 | Комментарии (0)

У понеділок, 21 грудня 2009 року о 10-00, під стінами ОДА (вул. Грушевського, 1), Чернівецька обласна федерація риболовного спорту, Українське товариство мисливців та рибалок, Чернівецьке представництво Громади Рибалок України, Чернівецька обласна громадська організація «Європейський Рух» проведуть мітинг, спрямований на припинення промислового вилову риби на Дністровському водосховищі, боротьбу з браконьєрством та безконтрольним продажем сіткоматеріалів, – повідомили "BukNews” в ЧОГО «Європейський Рух».

Збройний напад на двох рибалок, які минулого понеділка рибалили на Дністровському водосховищі

Збройний напад було здійснено на двох рибалок, які минулого понеділка рибалили на Дністровському водосховищі неподалік села Бернове Кельменецького району. Закинувши вудки на глибину, вони зачепилися ними за чиїсь сіті. Так було декілька разів. Аж раптом серед білого дня на них налетів човен і кілька разів намагався протаранити.

Після чергової невдалої спроби, з невідомого човна по рибалках розпочали стрільбу. За щасливого збігу обставин ніхто не постраждав. Рибалки вважають, що це були місцеві рибінспектори, які захищали браконьєрські сіті. В обласній рибінспекції кажуть, що стріляти могли тільки браконьєри, бо такі випадки неодноразово траплялися і в їхній практиці. За справу взялися правоохоронці. Рибалки ж у свою чергу звернулися по допомогу до журналістів телеканалу «Чернівці» .

Саме неподалік цього місця – розповідає один із рибалок, – на них напали невідомі. Тут рибалки декілька разів зачепили чужі сітки, а потім перебралися нижче за течією.

Всього зловмисники випустили в бік рибалок шість куль: одна з них пробила рибальський човен, щоправда трохи вище ватер-лінії. Це врятувало від затоплення. Ще одна куля зачепила чобіт одного з рибалок. Ось це – залишки від куль – з такими ( їх називають жекан) ходять на дикого звіра. А ось це на носі човна сліди тарану. Андрій та Валерій переконані – серед тих, хто стріляв були працівники рибінспекції, а господарем сіток розбрату є пан Панівський.

Віктор Панівський, який, згідно з документами має право на встановлення сіток та відлов риби, нам повідомив телефоном, що таки був на місці за 15 хвилин після інциденту, але це виявилися не його сітки.

А стріляти, з його слів, могли хіба браконьєри.

Те що стріляли не працівники рибінспекції підтверджує і керівник територіального відділення басейнового управління Тарас Рогоза. Він каже, що людина, про яку кажуть рибалки, навіть написала офіційне пояснення.

Тарас Рогоза в.о. начальника Чернівецького територіального відділу Верхньо-Дністровського державного басейнового управління: «Я цього працівника, якого рибалки називали викликав до себе, він дав мені офіційне пояснення, де чітко описав свій трудовий день, де чітко говориться, що він був в іншому місці. Тому я не готовий довести, цей працівник був на тому місці. Є для цього правоохоронні органи».

Рибалки кажуть, що звернулися до районного відділу міліції у день інциденту. На місце події прибули правоохоронці з Хмельницької області, оскільки подія трапилася на межі двох областей.

Андрій Суслінський спортсмен-рибалка: «Ми викликали працівників міліції, вони все це запротоколірували, взяли з нас пояснення і щось все це якось затихло».

Як пояснили нам телефоном у районному відділі міліції Кам»янця-Подільського, – вони зібрали матеріали і передали до Кельменецького Райвідділу. А от там справа не рухається.

Рибалки не вгамовуються – браконьєрські сіті на Дністровському водосховищі безжально нищать не лише рибу – рвуть снасті та подекуди псують мотори човнів.

Браконьєрські сітки через кожні 20 метрів по Дністровському водосховищі – стверджують рибалки, – вони не позначені спеціальними буями а також не мають відповідних маркувань та навіть та невідомого походження сітка, через яку сталася уся ця пригода, досі у воді, а зі слів рибалок, вони повідомили рибінспекцію, і її мали б зняти.

Тарас Рогоза в.о. Чернівецького територіального відділу Верхньо-Дністровського державного басейнового управління: «До мене такої інформації не надходило, що там сітка стоїть у воді. Я знаю дзвонили рибалки навіть власнику човнів, що не треба нічого знімать, рушать, бо це є речовий доказ. Якщо потрібно знять сітку, то слідчий мав дати таке завдання».

Правоохоронці підтверджують, що сітка може служити речовим доказом по справі. Як пояснили в обласній рибінспекції, – на законній сітці повинна бути бірка, відповідної серії та номеру. Усі немарковані сітки, є браконьєрськими. Рибалки скаржаться, що рибінспекція нічого не робить, а там пояснюють – не вистачає працівників – на всю область працює лише вісім людей. Однак, людина, що спустила курок повинна бути знайдена і притягнута до відповідальності.
Просмотров: 930 | Добавил: Gopok23 | Дата: 26.11.2010 | Комментарии (0)

З метою охорони, природного відтворення водних живих ресурсів у весняно-літній період 2010 року у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Головному держуправлінню, та відповідно до вимог Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 18.03.1999 № 33, (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25.05.1999 за № 326/3619), «Правил любительського і спортивного рибальства» затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.03.1999 № 19, (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.03.1999 за № 269/3562), листа Інституту рибного господарства УААН від 25.03.2010р № 72-03/10, та користуючись наданими повноваженнями:
Просмотров: 692 | Добавил: Максим | Дата: 09.04.2010 | Комментарии (0)

Цей захід спрямований на об'єднання різноманітних видів активного туризму на одній відкритій території, що знаходиться на березі Дніпра, де можливо не тільки побачити та придбати сучасну техніку, спортивне, туристичне знаряддя, але й стати учасником видовищного шоу, поспілкуватися з цікавими людьми, обмінятися досвідом із представниками різних країн і регіонів.
 

Просмотров: 753 | Добавил: Максим | Дата: 09.04.2010 | Комментарии (0)

Увага! У 2010 році вартість поновлення щорічної Картки-вкладки для дійсних членів ГІР становить лише 152 грн 00 коп., тобто на 40 грн менше, ніж у минулому (які Ви платили за її оформлення).

Цього року Вам не треба їздити до офісу ГІР для оформлення нової Картки-вкладки. Вам досить лише зайти на http://dozvil.net/order/simple/ - це сторінка по спрощеному оформленню. У відповідній формі введіть номер свого Квитка, номер вашого ІК (ідентифікаційний код) і адресу пошти, на який вам повинна прийти спочатку квитанція для оплати в будь-якому банку, а пізніше, після надходження грошей, на цю адресу прийде і сама Картка-вкладка. Потім ви її зберігаєте, роздруковуєте і берете з собою на рибалку.
Просмотров: 664 | Добавил: Максим | Дата: 07.04.2010 | Комментарии (0)

« 1 2
Реклама
 
Форма входа
 
Метки
 
Поиск
 
Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Друзья сайта